VindKracht - Sociale vaardigheden in de praktijk

Podiumangst of plankenkoorts?

Slaat de paniek toe op het moment dat je op moet? Of juist tijdens een optreden? Of voor een auditie?

Bijna alle artiesten zijn wel eens in meer of mindere mate gespannen voordat ze op moeten. Positieve spanning leidt juist vaak tot betere prestaties. Maar wat als je te veel negatieve spanning opbouwt, omdat je bang bent dat het publiek het niet goed vindt of bang bent om fouten te maken waardoor je blokkeert en juist fouten gaat maken.

Plankenkoorts of podiumvrees is een vorm van faalangst en kan jou als artiest behoorlijk in de weg zitten.

Podiumangst kent geen leeftijd

In de faalangsttraining leer je:

ontspannings-, ademnhalingsoefeningen en copingstrategieën om in te zetten voor en tijdens het optreden waarmee je faalangst of podiumangst kunt voorkomen of verminderen. Door te experimenteren en te oefenen wat voor jou werkt ontstaat er vanzelf weer ruimte voor positieve ervaringen en kan je over je podiumvrees heengroeien. Oefening baart kunst en dat geldt ook voor het overwinnen van podiumvrees.

Werkwijze:

Voorafgaand aan deelname faalangsttraining vult de student een online vragenformulier in om de training op maat af te stemmen.
De Skypetraining is een uur per keer. Na elke training krijg je oefeningen en/of opdrachten om mee aan de slag te gaan. Training bestaat uit minimaal 5 tot maximaal 8 trainingen van een uur inclusief een tussen- en eindevaluatie.

Wie, wat, wanneer?

 • De Skypetraining is speciaal voor studenten van BMEC College of Music
 • Individueel
 • Kan elk moment gestart worden, dag en tijdstip in overleg
 • Tarief: 50 euro per training, BTW vrij
 • Meer informatie?

  Wil je graag meer informatie, maak vrijblijvend een afspraak voor een intake.

  Neem nu contact op

  Gebleken is dat het overgrote deel van de jongeren die aan deze faalangsttrainingen deelgenomen hebben, er ook echt baat bij had. Direct na de faalangsttraining was er al sprake van minder angst. Jongeren met andere vormen van angst bleken eveneens baat te hebben bij deze faalangsttraining.