VindKracht - Sociale vaardigheden in de praktijk

De trainer

Farida de Jager

Mijn naam is Farida de Jager M Ed, Gedragsspecialist. Ik ben gespecialiseerd in het opzetten en uitvoeren van ‘sociale weerbaarheidstrainingen’.

Het is mijn missie om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te leren beter voor zichzelf op te komen en ‘sociaal weerbaarder’ te worden in contact met de ander. Daarbij goed met hun emoties leren omgaan en zelfverzekerder en ‘gelukkiger’ door het leven gaan.

Met diverse trainingen help ik kinderen en jongeren' met faalangst, sociale vaardigheden, omgaan met (cyber)pesten en assertiviteit.

Door ze te leren hun zelfvertrouwen en sociale weerbaarheid te vergroten, kunnen ze voortaan sterker optreden in voor hen lastige situaties zoals bijvoorbeeld in pestsituaties of faalangst.

Voor mijn trainingen gebruik ik onder andere theoretisch effectief bewezen methodes voor de 'anti-pesttraining' en de faalangsttraining'.

In 95% van de gevallen zijn 6 tot 8 trainingen voldoende. Kinderen en jongeren die deze training hebben gevolgd komen er sterker en zelfverzekerder uit en kunnen zelfstandig verder. Zo bespaar ik mijn klanten langdurige en kostbare therapie, maar vooral: ze kunnen relatief snel weer met plezier naar school of werk gaan. Bij het trainingsaanbod kan je lezen welke sociale weerbaarheidstrainingen ik geef.

Ik richt mij ook op onderwijsinstellingen en andere professionals.

Voor onderwijsinstellingen en professionals verzorg ik interactieve gastlessen omgaan met (cyber)pesten en ouderavonden, waarbij de deelnemer met praktische adviezen weer naar huis gaat.
Tijdens de gastles of ouderavond krijg je uitgebreid informatie over (cyber)pesten en hoe je ermee om kunt gaan als ouders, kind, jongere, pedagogisch medewerker of leerkracht.

Interesse in één van de trainingen een gastles of een ouderavond? Neem vrijblijvend contact op voor het maken van een afspraak.

Neem nu contact op

"Behandel de ander zoals jezelf graag behandeld wilt worden"

Gecertificeerd CRKBO-docent