VindKracht - Sociale vaardigheden in de praktijk
Klantbeoordelingen

Klantervaringen

Ervaringen van deelnemers en professionals die een training faalangst, assertiviteit, anti-pesttraining, sociale vaardigheden, gastles of ouderavond (cyber)pesten hebben gehad.

Het zijn goede tips om mee aan de slag te gaan! 9

Ik vond dat het erg veel helpt. De faalangsttraining vond ik zinvol, want door een tijdje oefenen raak ik er zelf onbewust van om te doen. Ik heb vooral geleerd om weer meer controle te krijgen over mijzelf en meer sociaal om te kunnen gaan met anderen. Dit merkte ik doordat ze meer met je beginnen te praten. (3e jaar HAVO, 16 jaar)

Faalangstreductie training HBO-V student

Tijdens mijn laatste jaar van de HBO-V opleiding heb ik besloten een faalangst training te gaan volgen. Ik kon in de praktijk niet laten zien wat ik in mijn mars had, waardoor ik niet voldoende presteerde. Na een aantal afspraken met Farida is er een hoop voor mij veranderd. Eerst was ik onzeker over mijn handelen en onzeker over mijn kwaliteiten. Daarnaast had ik de lat voor mezelf heel erg hoog liggen, ik moest goed presteren en mocht geen fouten maken van mezelf. Nu, een aantal maanden verder, weet ik dat ik goed ben in het uitvoeren van mijn werk, ken mijn persoonlijke kwaliteiten en ben daardoor assertiever in mijn werk. De lat ligt lager, het gevoel dat ik altijd goed moet presteren is weg. Ik accepteer eerder dat mijn schoolwerk af is en ga niet meer tot het laatste moment door, bang voor mogelijke fouten. Ik heb geleerd dat ik fouten mag maken, dat niet altijd alles perfect hoeft te zijn. Ik ben nog steeds student en boven alles een mens, iedereen maakt fouten. Door alles wat ik heb bereikt in de laatste tijd zit ik beter in mijn vel en straal dit ook uit. Ik voel me veel minder gespannen rond mijn collega’s omdat ik weet wat ik kan. Deze dingen samen maakt dat ik met veel meer plezier mijn stage loop en het ontzettend naar mijn zin heb in het team waarin ik werk. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet op een training bij Farida te volgen en ben haar erg dankbaar voor haar hulp. Tijdens de trainingen kon ik mezelf zijn, mijn verhaal vertellen en had ik het gevoel dat er naar mij geluisterd werd. Om haar in de laatste evaluatie kunnen vertellen hoe goed het gaat en te zien dat ze oprecht blij is met wat ik heb bereikt, geeft me een trots gevoel. Ik ben trots op wat ik met haar hulp heb bereikt en merk, zeker in mijn beroep, dat het uitstralen van positieve energie een geweldig effect heeft op de mensen om je heen.

Dankjewel Farida.

Faalangstreductie training 10+

De training was zinvol, omdat je er veel van leert. Ik heb vooral geleerd hoe ik niet zenuwachtig moet zijn en nog veel meer. Mijn moeder merkte aan mij dat ik met veel meer zin naar school ga. Ik heb verder geen tips, adviezen of opmerkingen, want de training ging goed en heb veel geleerd.(Daphne 11 jaar)

Presentatie cyberpesten Conferentie SWR, leerkrachten bovenbouw en ib-ers 7,5

Wat vond je van de workshop? Top 5:Interessant, verhelderend en vernieuwend. Wat vond je van de spreker? Top 3: Enthousiast, Deskundig, Inspirerend!

Tops: Heel toepasbaar, mooie presentatie, goede verdeling tussen luisteren en kijken, veel informatie!

Opleiding anti-pestcoördinator 8,2

Wat vond je van de workshop? Top 5: Interessant, Verfrissend, Verhelderend, Vernieuwend en Duidelijk! Wat vond je van de spreker? Top 3: Enthousiast, Deskundig en inspirerend

Tops: alle sites, je vraagt of wij nog aanvullingen hebben, dankjewel!

Ouderavond cyberpesten basisschool de Vlieger NH

Zowel ouders als leerkrachten gaven aan dat ze het als leerzaam hebben ervaren. Het besef dat hun kind inderdaad openstaat voor de gevaren van het internet waaronder cyberpesten. Ook de tips die zij hebben gekregen willen ze gaan toepassen.

Gastles omgaan met pesten/cyberpesten MBO onderwijsassistenten

Ik vond het een interessante workshop. De nieuwe informatie die ik heb gehoord kan ik nu toepassen op mijn stage en later als ik zelf voor de klas sta. Ik weet nu bijvoorbeeld wat ik tegen pesten zou kunnen doen en met wie je pesten moet aanpakken.

U heeft een hele fijne manier van presenteren. U heeft een goed tempo en goed volume. De presentatie was ook goed voorbereid en u wist waar u het over had (Sterre Croonenberg)

Gastles omgaan met pesten/cyberpesten MBO onderwijsassistenten

Ik vond het een interessante gastles. Dat komt doordat ik de informatie kan toepassen op stage, maar ook voor mezelf. Verder heb ik ook nieuwe dingen gehoort waar ik niets van wist en het is belangrijk om dat te weten, zodat je weet hoe je erop kunt reageren.

Als laatste kwam de presentatie heel goed en duidelijk over door de powerpoint presentatie en de fijne en overzichtelijke manier waarop het werd uitgelegd.(Kim Plugers)

Assertiviteitstraining MBO student 9,5

Ik heb een erg goede algemene indruk. Ik voelde mij meteen op mijn gemak tijdens de training. Farida had zich goed voorbereid en dit was elke les zo. Tuurlijk wijk je af, maar ze had doelen die ze met mij wilde behalen en dit is haar zeker gelukt!. Ik vond de training zinvol, omdat je verschillende handvatten toegereikt krijgt en je door de opdrachten/huiswerk erachter komt welk handvat het beste bij jou past. Bij de introductie elkaar leren kennen en de volgende les had ze een heel schema met doelen waarvan zij dacht dat jij dit nodig hebt. Ik heb geleerd hoe ik voor mijzelf moet opkomen op een goede manier. Hoe ik mijzelf sterker kan laten voelen en negatieve gedachten kan omzetten naar positieve gedachten. Ik merkte dit tijdens een groepsopdracht van school. We moesten een auto regelen en ik legde de bal bij mijn medestudenten en zij deden hier niks mee. Antwoorden als "misschien..denk het niet" Toen assertief gehandeld door het heft in eigen handen te nemen en duidelijk mijn grens aangeven en voor een oplossing te zorgen. Een ander voorbeeld waarin ik assertief heb gehandeld is een ruzie met mijn vriend. Hij bepaalde voor mij wat ik wel en niet mocht. Toen voor mijzelf gekozen en gedaan wat ik op dat moment nodig had. Farida haar methodes zijn effectief en ik denk dat meer mensen hier zeker mee uit de voeten kunnen voor een betere toekomst waarin je durft te zeggen wat jij wilt (assertief zijn) Tip: Ga zo door!! (Lisanne 18 jaar)

Gastles assertiviteit-onderwijsassisten MBO 7,5

ik vond de gastles leuk en leerzaam. Het leukste om te doen was het geven van copmlimenten. Ik heb geleerd dat je complimenten mag accepteren!Tip: Ga zo door!

Sta Sterk training

Beste Farida,Het was heel leuk en gezellig bij u. Ik heb geleerd :sterk staan, luid en duidelijk praten, oogcontact,zelfverzekerd zijn. Ik ben blij dat ik dit gedaan heb.

Herboren 9,7

Mijn naam is Martin, ik was vroeger iemand die het liefst stilletjes op de achtergrond aanwezig was, niet opviel en met rust te laten geworden. Ik was toen die tijd zover ik mij kan herinneren een jaar of 10. Ik groeide ermee op en had zelf niet in de gaten dat er iets mis aan het gaan was. Naarmate ik ouder werd (ik spoel even door tot 21 jaar) begon ik me ongemakkelijk te voelen in het bijzijn van veel mensen. Ik ging nooit uit, ik zat vaak binnen etc.

Toen ik werd ontslagen bij mijn baan hoorde ik van mijn chef die dit besluit had genomen. Dat ik niet goed in de groep paste waarmee ik samen werkte. Ik vroeg aan hem waarom niet ?. Hij zei voorzichtig op een helpende manier tegen mij dat ik lichte autistische trekjes had. Zoals wanneer ik per ongeluk oog contact maakte met iemand in mijn zichtvlak keek ik direct snel de andere kant op. Ik durfde leek wel die persoon niet aan te kijken. Dit was letterlijk met iedereen. Ook buiten lopend of op de fiets.

Ik besloot om hulp te zoeken op het internet. Heel simpel gewoon op google gezocht naar symptomen die overheen kwamen met wat ik had. Weinig tot geen zelfvertrouwen, erg onzeker en een zowat een eenling.

Ik vond toen Trainingsbureau VindKracht, Geïnteresseerd in hulp besloot ik op een dag een mailtje te sturen over mijn probleem in de hoop voor hulp.

Het gaf me een fijn gevoel om iemand te hebben gevonden die mijn probleem begreep en wist wat ze moest doen voor een oplossing. Al na de eerste les kreeg ik het gevoel dat er in de verte weer licht in de tunnel scheen.

Na ongeveer een half jaar training en vele opdrachten die ik mee kreeg voelde ik me een heel ander persoon. Veel meer open en vrolijk. Het heeft echt fantastisch geholpen!

Momenteel werk ik anderhalf jaar als fulltime service medewerker in een elektronica winkel. Te woord staan van veel moeilijke, boze of leuke klanten. Topbaan! Ik doe er ook nog eens mijn hobby. Sleutelen aan computers!

Bij deze nogmaals:
Farida, heel erg bedankt voor alle hulp!

STA STERK 10

Mijn dochter van 8 jaar is een aantal keer gepest en buitengesloten. Omdat we niet wilden dat dit erger zou worden hebben we hiervoor hulp gezocht bij Farida de Jager. Mijn dochter heeft een paar uur individuele training bij Farida gevolgd. Farida is deskundig , doortastend en ze komt snel tot de kern van het probleem. Ze kan heel goed met kinderen omgaan. Het resultaat van de training is zeer goed, mijn dochter heeft meer zelfvertrouwen en kan zich nu veel beter verweren. We zijn erg trots op haar en we zijn Farida nog steeds dankbaar. Wat ons ook opvalt is dat onze dochter een heel open houding heeft gekregen over pesten, ze schaamt zich er niet meer voor maar praat erover met haar vriendinnen. Ook laat ze trots haar sta sterk sleutelhanger zien! Het is wel iets waar mijn dochter voor langere tijd aan zal moeten werken, dus misschien komen we nog wel eens bij Farida terug! (Linda)

Een nieuw persoon 9,7

Ongeveer een half jaar geleden was ik iemand die altijd heel stil was, weinig zei en altijd op de achtergrond aanwezig was. Ik viel niet op en wilde ook gewoon met rust gelaten worden. Had weinig vrienden of mensen waar ik contact mee had en ging dan ook weinig uit.

Op een 1 of andere dag zei mijn moeder tegen mijn misschien kan je is op internet gaan zoeken naar iemand die je hiermee kan helpen. En dat heb ik dan ook gedaan. Ik dacht ik ben nu 23 jaar en wil niet meer het stille muisje zijn die onzeker is en die altijd op de achtergrond zit. Ik wil ook een normaal leven lijden waar ik leuke contacten had met andere mensen en dat ik in de spiegel kon zeggen "Goh Marcia wat zie je er leuk uit vandaag!"

Dat heeft mijn gemotiveerd en ben ik dan ook uiteindelijk bij Farida uitgekomen. Ik heb van haar 4 lessen gehad en dat heeft mijn onzekerheid helemaal weggetoverd!. Door opdrachtjes te maken en veel te oefenen ben ik veel vrolijker en spontaner en durf ik ook een vreemd iemand aan te spreken. Ik voel me een geheel nieuw persoon. Ze is erg geduldig en weet precies de zere vinger op de goede plek te leggen, wat wellicht bij jezelf pijn doet maar wel de wond laat genezen. We konden altijd uren kletsen en oefenen en nooit werd iets voor haar te veel. (Marcia Roeleveld)
Bedankt voor alle hulp Farida!

Pesten moet stoppen! 10

Mijn zoon Peter is op de basisschool heel erg gepest. Het werd tijd voor de middelbare school eindelijk een nieuwe start.Wij wilde peter voorbereiden dus op internet gezocht en kwamen bij farida terecht in haar stukje stonden zoveel dingen waar ze ons mee zou kunnen helpen.Na een telefoon gesprek alles te hebben uitgelegd heeft ze peter nog een soort spoedcursus er tussen geplaatst.Handvatten om sterker te staan op de middelbare school,peter heeft veel geleerd,maar eenmaal op de middelbare school waren er toch ook een paar kinderen van zijn oude school dus het pesten begon weer opnieuw.Veel gesprekken met farida gehad haar advies mentor inschakelen zelf heeft ze haar ook gebeld.Vanaf dat moment zijn er gesprekken geweest enz en is het uiteindelijk gestopt. Het gaat goed met peter hij staat sterker maar het vertrouwen moet nog terug komen.Farida heel erg bedankt voor alles voor je luisterend oor je goede raad en dat je er voor peter bent,dat hij altijd bij je terecht kan. Liefs Peter en Petra

Workshop Omgaan met pesten 10

In januari 2013 heb ik gebruik mogen maken van de kennis en kunde van Farida de Jager.
Tijdens een dag, speciaal georganiseerd voor ouders, heeft zij de workshop omgaan met pesten voor ouders verzorgd. De ouders waren enthousiast over de interactieve manier waarop Farida haar workshop aanpakte. Ze heeft een stuk bewustwording bij ouders weten te bewerkstelligen.

Farida de Jager is een professionele, betrokken vrouw waar je van op aan kunt.(Madelon Comvalius)

Assertief 9,3

Ik heb bij Farida de individuele assertiviteitstraining gevolgd. Het voelde heel fijn om de training te volgen. Ik kon op een veilige manier oefenen met vaardigheden en ik kreeg informatie. Er werd goed rekening houden met mij als persoon. Waardoor de training heel goed werkte. (Suzanne)

Deborah 9,3

Ik ben door de training positiever in het leven gaan staan ik heb veel van de training geleerd ik voel me nu een stuk zekerder en op school gaat het steeds beter. het was voor mij een fijne ervaring. kus deborah ik als moeder van deborah heb gezien dat deborah veel baat heeft gehad bij training en ook de opdrachten waren erg hulpzaam

Farida is een leuke trainer die met…… 8,0

Farida is een een leuke trainer die met kennis van zaken op makkelijke wijze de luisteraar kan boeien. (Ciska Vriesema)
Pluspunten: Toegankelijk, praktisch en sympathiek

Pesten workshop 7,7

In het kader van een landelijke contactdag over jongeren heb ik een workshop van Farida de Jager gevolgd over pesten. Een bijzonder interessante workshop. Als volwassene en ouder van 2 dochter in de tienerleeftijd heb je een bepaalde blik op het onderwerp pesten. Farida heeft deze blik zeker verbreed en er soms een ander licht op gegeven. Ik heb de input van Farida enorm gewaardeerd. Ze weet waar ze het over heeft en kan veel verduidelijken over de rol die zowel pester als slachtoffer hebben. Leerzaam en aan te raden. (Irma Tap)

Pluspunten: Duidelijk kennis van zaken
Verbeterpunten: Eerste indruk was van een wat onzekere vrouw... bleek niet te kloppen.

Farida krijgt de mensen mee… 9,7

Farida was op 2 april mijn gastspreker in een workshop over pesten. Naast haar goedeiiegen materiaal brengen was ik onder de indruk dat ze voldoende tijd inruimt voor vragen. Maar ze laat zich niet van de wijs brengen en neemt de zaal toch ook weer mee terug naar het onderwerp van de dag. Ik zou Farida zeker aanbevelen voor workshops en ga zelf zeker kijken wat ik een ander moment met Farida op zou kunnen pakken. (Hans Ponte)

Pluspunten: Flexibel in de aanpak en niet een standaard lesje. Zoekt aansluiting bij de wensen van 'vrager!
Verbeterpunten: Ik zou het echt even niet wetén

Landelijke dag tegen pesten – mini workshop 7,7

Farida gaf op 19 april een interactieve mini-workshop over pesten aan een grote groep 5.
De workshop was leuk, niet te veel theorie, maar juist praktijk, erg leerzaam. Zij wist alle leerlingen te bereiken. (Alexander)

Het helpt je echt! 9,3

Ik heb een individuele training omgaan met faalangst gevolgd bij Farida de Jager van Vindkracht. Het heeft me echt geholpen. Na een kennismakingsgesprek om te kijken op welk gebied mijn faalangst betrekking had ben ik met Farida aan de slag gegaan. Ik heb er veel aan gehad en heb er nu nog plezier van. Ik ben niet meer zenuwachtig voor bepaalde proefwerken en testen en ook soms in andere situaties helpen de zaken die ik geleerd heb in de traning mij. Een echte aanrader dus! Pluspunten: Persoonlijke aanpak, doelgericht en een goede terugkoppeling naar de ouders.Bedankt Farida! (Adinda)

Ik vond de cursus leuk en heel leerzaam! 8,0

Hallo Farida
Ik vond de training heel erg leuk en leerzaam. Ik vond de tips ook heel goed. en ik heb geleerd
bijvoorbeeld: hoe je met mijn boosheid om moest gaan en hoe ik moest doen als kinderen mij pesten. vriendelijke groeten Angel Monfils

Pluspunten: Absoluut niet saai en ging er met plezier heen
Verbeterpunten: cursus van een uur uitbreiden naar eventueel 1,5 uur

Ouderavond met thema (cyber)pesten VO positief ontvangen door belangstellenden 8,0

  • Aan de reacties aan het einde van de avond te horen is de avond erg positief ontvangen en was er voldoende mogelijkheid voor vragen en antwoorden. Door het interactieve karakter van de avond is het toch leuk bepaalde stellingen met de zaal te bespreken. Het verhaal was duidelijk en over het algemeen heeft het, bij bijna iedereen, toch wat kennis kunnen toevoegen. Het contact met de zaal was prima en daardoor durft iedereen ook wel wat te zeggen of te reageren. Ik vond dat ze het goed voorbereid had. Vond dat ze wel iets luider mocht praten maar dan kan ook aan de akoestiek van de mediatheek gelegen hebben.
  • Wat ik leuk vond aan de presentatie was dat Farida de ouders bij de presentatie betrok en ze gaf voldoende gelegenheid om vragen te stellen (hoewel dat misschien minder was geweest als er grotere groep ouders was geweest.
  • Ik vond het een geslaagde presentatie en zeker de moeite waard.
  • Helaas vond ik de presentatie weinig toevoegend, weinig handvatten tips om te leren omgaan met cyberpesten.
  • Je kunt wat mij betreft schrijven, dat ze een duidelijk en helder betoog heeft gehouden. Dat zij ruimte liet voor vragen en die ook ruim beantwoordde. Dat de informatie die zij gaf alom goed werd ontvangen en dat iedere aanwezige heel wat extra kennis heeft opgedaan. Ook kwam uit het publiek naar voren dat zij de door Farida beschreven werkwijze toejuicht. En dat er voorbeelden zijn gegeven van het succes van Sta Sterk.

(Voorzitter OR Huygens)

Ouderavond themaavond (cyber)pesten VO Ring van Putten 7,3

Nauwelijks de moeite waard: 1. Zeker de moeite waard: 15. Zeer de moeite waard: 1
Opmerking: Had wat verdiept kunnen worden, jammer dat de filmpjes niet werkte maar het was heel verhelderend en leerzaam. Goede presenatie.

Ik heb het ervaren als super leuk en heb er veel van opgestoken.8,7

Hallo Farida, Ik vond het heel erg leuk en heb er veel van geleerd. Ik merk dat minder kinderen me pesten doordat ik me sterker opstel.